Teskánd község
Köszöntjük oldalunkon!

Önkormányzat

Teskánd

8991 Teskánd,
Rákóczi u. 3
Telefon:
+36-92/570-013
E-mail:
onkormanyzat@teskand.hu
Teskánd község
Köszöntjük oldalunkon!

Önkormányzat

Teskánd

8991 Teskánd,
Rákóczi u. 3
Telefon:
+36-92/570-013
E-mail:
onkormanyzat@teskand.hu
Teskánd község
Köszöntjük oldalunkon!

Önkormányzat

Teskánd

8991 Teskánd,
Rákóczi u. 3
Telefon:
+36-92/570-013
E-mail:
onkormanyzat@teskand.hu

Faluház (önkormányzati épület) felújítás átadó ünnepség

2021. november 10., 16:24
Faluház (önkormányzati épület) felújítás átadó ünnepség

A Magyar Falu programban eddig is több projektünk támogatást kapott. A jelenlegi átadás több dolog miatt is fontos. Elsősorban, mert Teskánd dinamikus fejlődését mi sem mutatja jobban, minthogy az első írásos említése hiába 1271-es évszámmal deklarált, faluháza, közismertebb nevén kultúrháza nincs a településnek, noha a környező települések rendelkeznek ilyen közösségi térrel. A Kemenceház, mint IKSZT épület valamicske hiányt pótol ugyan, de elsősorban befogadóképessége miatt messze elmarad a klasszikus értelemben vett kultúrháztól.

A projekt neve pedig a Faluházak fejlesztése. Első olvasatra próbáltunk prioritást felállítani a kiírt pályázatok tekintetében, és a cím alapján a faluházak szóba sem kerültek. Aztán részletesen olvasva a kiírást kiderült, hogy ez önkormányzati funkcióval bíró épületeket jelent, ami már sokkal izgalmasabbá tette a kiírás értelmezését.

Sorra vett feladatok:

Fűtéskorszerűsítés – kazáncsere, termosztátos radiátorokkal

Villamos hálózat cseréje, korszerűsítése

Kevesebb rombolás, és a fűtési energia megtakarítása miatt a 3,5 m-es belmagasság megtartása sem volt indokolt. Álmennyezet kiépítésével Led-paneles világítás kialakítására is sor került

Az elnyert támogatás 6,5Mi Ft volt, a kivitelezést a Cseke Kft végezte

A megvalósulás során felmerült annak a lehetősége, hogy egyéb - önerős forrásokból valósítsuk meg a teljes belső felújítást, és ezáltal hosszú távra megoldjuk a Közös Hivatal belső felújítását. Így a konyha falának kibontásával egy nagyobb étkező szolgálja az itt dolgozókat. A napi problémás internetelérés miatt a kisfeszültségű hálózat teljes cseréje biztosítja a munkavégzés alapfeltételeinek biztosítását. És ha már lúd, legyen kövér: A dolgozószobák ingoványos burkolatát, beleértve a bizony még egykori homokos aljzatot is - egységesítve tényleg modern épületbe léphetünk be. Sajnos a minimális rombolás ellenére szükségessé vált a falak festése. Külön köszönet illeti Pál Lászlót, az önkormányzat karbantartóját a lelkiismeretes, sokrétű szakmai munkáért. és az őt segítő Palkovicsné Rózsika, és Boros Zsuzsa közösségszervező segítségét a pakolásban, és a helyreállításban.

De mit sem ér az épület Tartalom nélkül!

Emlékeimben él, hogy késhegyen táncolt a Közös Hivatal megléte a szükséges partnerek hiányában.

Képviselőtestületünk által a választások alkalmával megfogalmazott, és nyilvánosságra hozott rövid-közép-hosszútávú tervei között kiemelt szerepet kapott a környék településeivel való jó kapcsolat, egymás támogatása, erősítése. Az a tény pedig hogy a választásokat követően 8 település közel 3500 lakosának az ügyeit tudjuk ellátni Teskándon, a jelenlegi információk szerint a társközségek vezetőinek megelégedésére – a tervek megvalósulását igazolja.

Ebben minden dolgozónak fontos szerepe van, de külön is Bencze Ildikónak, aki jegyzőként nagyszerűen összefogja a dolgozókat, és lelkiismeretesen segít a Közös Hivatalhoz tartozó települések ügyes-bajos dolgainak intézésében.

A megfelelő munkához biztosít megfelelő, a kor igényeit minden szempontból kielégítő körülményeket az épület, melybe belépve az itt dolgozók segítőkészsége, és szakmai felkészültsége együttesen teszi a Község éltetőjévé, szívévé a Közös Hivatalt, és biztosítja Teskánd és a társközségek hosszú távon diagnosztizálható fejlődését, a Kormány céljainak megfelelően. 

Képek

 


« Vissza az előző oldalra!


Teskánd - Magyar